Το Λιμάνι της Κέρκυρας

Το λιμάνι της Κέρκυρας είναι χαρακτηριστικό και πολυφωτογραφημένο λιμάνι, αν και αρκετά μικρό. Βρίσκεται μέσα στην πόλη της Κέρκυρας, στο Ακρωτήρι Σίδερο, κοντά στον όρμο της Γαρίτσας και χωρίζεται στο παλιό και το νέο λιμάνι.

Το νέο λιμάνι της Κέρκυρας

Το νέο λιμάνι της Κέρκυρας, χτισμένο δυτικά από το παλιό, είναι το λιμάνι που εξυπηρετεί τα επιβατικά πλοία και κρουαζιερόπλοια, καθώς και τα φορτηγά πλοία που δένουν στο νησί, ενώ το παλιό λιμάνι χρησιμοποιείται από ιστιοπλοϊκά και σκάφη αναψυχής.

port

Το λιμάνι της Κέρκυρας προσεγγίζεται εύκολα τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα λόγω της εξαιρετικής του φωτοσήμανσης.

Μίσο μίλι έξω από το λιμάνι βρίσκεται ένα μικρό νησάκι, το νησί Βίδος, και το Λαζαρέττο, στα 2 μίλια νοτιοδυτικά.

Ενας μεγάλος αριθμός βραχονησίδων βρίσκεται έξω από το ακρωτήρι Σίδερο, αλλά όλες είναι χαρτογραφημένες και οι έμπειροι ναυτικοί δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Οι εγκαταστάσεις του λιμανιού βρίσκονται στη βόρεια ακτή του Ακρωτηρίου.

Το λιμάνι της Κέρκυρας έχει πορθμειακή σύνδεση με την Ηγουμενίτσα, την Ανκόνα, το Μπάρι, την Τεργέστη και τη Βενετία, ενώ δέχεται και μικρά πλοία από την Αλβανία και την Κροατία. Οι εταιρείες που λειτουργούν στην Κέρκυρα είναι η ΑΝΕΚ, η Blue Star Ferries και η Minoan Lines.

Το λιμάνι της Κέρκυρας προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών στα σκάφη αναψυχής, όπως καύσιμα και νερό, δυνατότητα επισκευής και συντήρησης, σωστικά και πυροσβεστικά μέσα. Από το λιμάνι της Κέρκυρας ξεκινούν και πολλά μικρότερα πλοία και σκάφη που μεταφέρουν ντόπιους και τουρίστες στην Παλαιοκαστρίτσα, τον Κάβο, και άλλα ακρωτήρια του νησιού.

Ιστοσελίδα λιμένα Κέρκυρας: https://www.corfuport.gr/

Το λιμάνι στη Λευκίμμη

Το δεύτερο λιμάνι της Κέρκυρας βρίσκεται στη Λευκίμμη, στη νότια πλευρά του νησιού. Το λιμάνι της  Λευκίμμης συνδέεται ακτοπλοϊκά με την πόλη της Κέρκυρας, την Ηγουμενίτσα και τις ακτές της Ηπείρου. Η διαδρομή από την Ηγουμενίτσα ως τη Λευκίμμη διαρκεί περίπου μια ώρα και πραγματοποιείται με πλοία ανοιχτού τύπου, ferry boats. Το λιμάνι της Λευκίμμης είναι γνωστό για τα ρηχά του νερά και δεν μπορεί να δεχτεί μεγάλα πλοία ή κρουαζιερόπλοια και γενικά σκάφη με μεγάλο βύθισμα.

Η Λευκίμμη έχει αναπτυχθεί τουριστικά, λογω του Κάβου, του Ακρωτηρίου που φημίζεται για την έντονη νυχτερινή του ζωή και τους πολυάριθμους νέους Βρετανούς και Σκανδιναβούς που επισκέπτονται την περιοχή κάθε χρόνο.

Corfu Airport Car Hire