Η γραφική πόλη Κέρκυρα

corfu

Η Κέρκυρα είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα του νησιού Κέρκυρα, αλλά και της περιφέρειας των Ιονίων Νήσων. Η Κέρκυρα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, χτισμένη σε μια χερσόνησο που ουσιαστικά τέμνει την πόλη, χωρίζοντας την σε δυο διαφορετικά τμήματα.

Ο πληθυσμός της Κέρκυρας υπολογίζεται σε 32,000 κατοίκους περίπου, αν και τους καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός ανεβαίνει αισθητά λόγω των πολλών τουριστικών και εποχιακών υπηρεσιών και καταστημάτων.

Η παλιά και η νέα Κέρκυρα

Η Κέρκυρα χωρίζεται στην παλιά πόλη και στη νέα. Η Νέα πόλη έχει σαφή αστικό χαρακτήρα και είναι δομημένη σαν σύγχρονο αστικό κέντρο με λεωφόρους και ψηλά κτήρια.

Η παλιά πόλη της Κέρκυρας είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις στην Ελλάδα, πολύ γραφική και συναρπαστική.

καντούνια στην παλια πόλη της Κέρκυρας

Τα καντούνια της Κέρκυρας, τα γνωστά και πολυτραγουδισμένα γραφικά της σοκάκια και καλντερίμια είναι εξαιρετικά αναγνωρίσιμα και πολύ ιδιαίτερα.

Η Κέρκυρα συνδυάζει την Ενετική και μεσαιωνική αρχιτεκτονική που της αποδίδουν ένα πολύ ξεχωριστό χαρακτήρα. Η πιο γραφική πλατεία είναι η πλατεία της Κρεμαστής με το περίτεχνο πέτρινο πηγάδι της, ενώ οι δαιδαλώδεις δρόμοι της μπορεί να σας μπερδέψουν λιγάκι αν είστε με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, αλλά οι Κερκυραίοι είναι ευγενικοί και φιλόξενοι, οπότε θα σας βοηθήσουν να βρείτε το δρόμο σας με τη χαρακτηριστική τραγουδιστή τους προφορά.

Τουρισμός στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα και το κάστρο της σε αεροφωτογραφία
Η Κέρκυρα και το κάστρο της σε αερωφοτογραφία

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο στην Κέρκυρα είναι ότι προσελκύει χιλιάδες τουρίστες, γεγονός που δεν ξαφνιάζει κανέναν αφού η πόλη της Κέρκυρας είναι καταπράσινη και πολύ όμορφη, με άψογες τουριστικές υποδομές, γραφικά σημεία για φαγητό και ποτό και ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Αξιοθέατα στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα συναντά κανείς πολλά και διαφορετικά αξιοθέατα. Τα δυο ενετικά φρούρια της πόλης είναι χαρακτηριστικά σημεία της Κέρκυρας και πόλοι έλξης πολλών τουριστών. Στο ένα από τα δυο φρούρια πραγματοποιούνται συναυλίες και θεατρικά δρώμενα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η πόλη της Κέρκυρας ξεχωρίζει για μια σειρά από αξιοθέατα που θα έλεγε κανείς ότι είναι αξιοζήλευτα, τόσο σε ομορφιά όσο και σε αριθμό:

 • Η Σπιανάδα, η μεγαλύτερη πλατεία στην Κέρκυρα και στα Βαλκάνια
 • το Λιστόν, ο δρόμος με τις καμάρες στο κέντρο της Κέρκυρας
 • Ο Αγιος Σπυρίδωνας, η εκκλησία του πολιούχου της Κέρκυρας με το μεγάλο πυργοειδές καμπαναριό
 • ο τάφος του Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδας
 • το μνημείο του Διονύσιου Σολωμού, ένα από τα σημεία που αξίζει να επισκεφτεί κανείς
 • σε κοντινή απόσταση από το κέντρο βρίσκεται το περίφημο Αχίλλειο, η θερινή κατοικία της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας. Το Αχίλλειο πήρε το όνομα του από το καταπληκτικό άγαλμα του θνήσκοντος Αχιλλέως που κοσμεί τον καταπράσινο κήπο του.
 • το Μον Ρεπό, το πρώην βασιλικό θερινό ανάκτορο,
 • το Ποντικονήσι, το σύμβολο της Κέρκυρας
 • το Δημαρχιακό Μέγαρο της Κέρκυρας,
 • το Αρχαιολογικό μουσείο της Κέρκυρας
 • το Σινοϊαπωνικό Μουσείο της Κέρκυρας
 • το Πλατύ Kαντούνι
 • η Iόνιος Aκαδημία, το Kαμπιέλο και η γειτονιά Mουράγια είναι επίσης μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κανείς στην Κέρκυρα

Αν είστε με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο μπορείτε να το παρκάρετε κάπου και να περπατήσετε την όμορφη πόλη της Κέρκυρας και να επισκεφτείτε τα πολυάριθμα μαγαζιά της και φυσικά να αγοράσετε λικέρ κουμ-κουατ.

Διασκέδαση στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι μια πόλη που φημίζεται για την νυχτερινή της ζωή αλλά και τα διάφορα είδη ψυχαγωγίας που προσφέρει σε τουρίστες και επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Η Κέρκυρα διαθέτει μεγάλο αριθμό μπαρ και κλαμπ, αλλά και πολλών εστιατορίων όπου μπορείτε απολαύσετε τις νόστιμες συνταγές της επτανησιακής κουζίνας και το κερκυραϊκό κρασί ή να δοκιμάσετε τη κερκυραϊκή τζιτζιμπίρα.

Η πόλη Κέρκυρα στο χάρτη του νησιού

Corfu Airport Car Hire