Σιδάρι – Canal d’Amour

Το Σιδάρι είναι το πιο γνωστό και αγαπημένο θέρετρο στη Βόρεια Κέρκυρα, και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους τουρίστες του νησιού. Το Σιδάρι βρίσκεται 32χλμ μακριά από την πόλη της Κέρκυρας και προσεγγίζεται εύκολα, καθώς ο δρόμος είναι εξαιρετικά βατός και καλοφτιαγμένος.

Canal d’Amour

Canal D`Amour σιδαρι κερκυρα

Το Σιδάρι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό λόγω της περίφημης διώρυγας του Έρωτα, του Canal d’Amour που βρίσκεται εκεί.

Το Canal d’Amour είναι μια μικρή αλλά πανέμορφη παραλία που βρίσκεται ανάμεσα σε λευκούς σμιλεμένους βράχους και βρέχεται από τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου.

Η παραλία είναι πολύ μικρή οπότε συνήθως γίνεται ένας μικρός πόλεμος για το ποιοι θα προλάβουν να πιάσουν το λίγο χώρο που υπάρχει. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να αρκεστούν στο να τραβούν φωτογραφίες, να καθίσουν στα βράχια δίπλα από την παραλία ή να επισκεφτούν το διπλανό τεράστιο ξενοδοχείο – θέρετρο που έχει πισίνες και στεγάζει συνήθως όσους δε βρίσκουν θέση στην παραλία.

Τα βράχια στο Canal d’Amour είναι πολυφωτογραφημένα και συνήθως απεικονίζονται σε πολλά ταξιδιωτικά περιοδικά. Πρόκειται για μια συστοιχία από αμμώδη βράχια που υψώνονται μέσα από τα νερά και φέρουν περίεργους σχηματισμούς λόγω της διάβρωσης από νερό και αέρα. Ανάμεσα στα βράχια υπάρχει πάντως ένα μεγάλο μονοπάτι που μπορεί κανείς να περπατήσει ή απλά να ξεκουραστεί και να κάνει ηλιοθεραπεία.

Το Canal d’Amour το επισκέπτονται όχι μόνο ερωτευμένοι και ζευγάρια, αλλά και λάτρεις των καταδύσεων, καθώς η περιοχή έχει πολλές υπόγειες θαλάσσιες σπηλιές.

Από την πόλη της Κέρκυρας και τα Γουβιά ξεκινούν μικρά πλοία με γυάλινο πάτο που φτάνουν στο Σιδάρι και στο Canal d’Amour, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να θαυμάσουν το βυθό της Κέρκυρας.

Σιδάρι

Το Σιδάρι αν και επισκιάζεται από το Canal d’Amour, έχει και τη δική του παραλία που είναι αμμώδης και αρκετά μεγάλη σε μήκος, αν και όχι τόσο εντυπωσιακή όσο το Canal d’Amour.

παραλια σιδαρι κερκυρα

Η περιοχή είναι εξαιρετικά αναπτυγμένη τουριστικά, καθώς κατακλύζεται από Βρετανούς και Σκανδιναβούς τουρίστες, νέους συνήθως. Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής προσανατολίζεται φυσικά στις συνήθειες και τα γούστα αυτού του είδους τουρισμού, κι έτσι στο Σιδάρι υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και μεγάλα all inclusive ξενοδοχεία.

Υπάρχουν πολλά εστιατόρια και ταχυφαγεία, ενώ η νυχτερινή ζωή είναι πολύ έντονη. Υπολογίζεται ότι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες το Σιδάρι δέχεται πάνω από 4,000 Βρετανούς τουρίστες, χωρίς να υπολογίζονται οι υπόλοιπες εθνικότητες.

Το ίδιο το Σιδάρι σαν περιοχή πάντως έχει πολλά σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, καθώς έχουν βρεθεί οικισμοί που χρονολογούνται στο 3000πχ, στην Νεολιθική εποχή.

Από το Σιδάρι ξεκινούν και τα καΐκια για τους Οθωνούς, το Μαθράκι και την Ερεικούσσα.

Corfu Airport Car Hire