Το Αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας ήαεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» με κωδικό CFU είναι το πολιτικό και διεθνές αεροδρόμιο της Κέρκυρας που εξυπηρετεί πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, και πτήσεις τσάρτερ από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης προς την Κέρκυρα.

Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας είναι από τα πλέον πολυσύχναστα, με κατακόρυφη αύξηση της κίνησής του μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου. Το αεροδρόμιο άνοιξε τις πύλες του το 1949, ενώ ο χώρος επιβατών τελείωσε το 1972. Εκτοτε έχουν γίνει διάφορες ανακαινίσεις και το αεριδρόμιο εκσυγχρονίζεται διαρκώς.

Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας ονομάστηκε Ιωάννης Καποδίστριας, προς τιμήν του διακεκριμένου Κορφιάτη κυβερνήτη, του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται 3χλμ έξω από το κέντρο της πόλης, δίπλα από το Ποντικονήσι και το νησί της Βλαχέρνας, γεγονός που καθιστά την προσγείωση και απογείωση εξαιρετικά εντυπωσιακές, προσφέροντας πανοραμική θέα προς το Ποντικονήσι, το Κανόνι και το Μοναστήρι της Βλαχέρνας.

ο αεροδιάδρομος στο αεροδρομιο της κέρκυρας

Αεροπορικές εταιρείες στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας εξυπηρετεί πτήσεις της Ολυμπιακής και της Aegean Airlines, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των πτήσεων αφορά ξένες εταιρείες, όπως η Air Berlin, η EasyJet, Jat Airways, Thomas Cook Airlines, Transavia και η Thomson Airways.

Η πλειοψηφία των τσάρτερ φτάνει στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας Δευτέρες και Παρασκευές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πρόσβαση στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Η πρόσβαση στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας είναι πολύ εύκολη και η σηματοδότηση πολύ καλή από την Κέρκυρα (την πόλη), επομένως μπορείτε πολύ εύκολα να προσεγγίσετε το χώρο με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Από την πόλη της Κέρκυρας ξεκινούν και λεωφορεία με προορισμό το αεροδρόμιο.

Αν θέλετε να ταξιδέψετε από το αεροδρόμιο προς την Κέρκυρα, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο δίπλα από το κτίριο αφίξεων, με προορισμό την πλατεία Θεοτόκη στο κέντρο της πόλης αλλά και προς άλλα σημεία στο νησί.

Επίσης μπορείτε να βρείτε ταξί έξω από το κτήριο του αεροδρομίου που μεταφέρουν επιβάτες σε κάθε σημείο του νησιού. Η μέση διαδρομή προς την πόλη της Κέρκυρας (3 χλμ) κοστίζει περίπου 15€.

αιθιυσα αναχωρησεων αεροδρομιο κερκυρας

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Στην αίθουσα αφίξεων υπάρχουν γραφεία εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων, που περιλαμβάνουν τις διεθνείς εταιρείες Budget, Hertz and Europcar, καθώς και την εταιρεία EasyTerra.

Συνήθως θα βρείτε χαμηλότερες τιμές από τοπικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κέρκυρα, που στις υπηρεσίες τους συμπεριλαμβάνεται η δωρεάν παράδοση και παραλαβή από το αεροδρόμιο.

Parking στο αεροδρόμιο

Ο χώρος στάθμευσης του αεροδρομίου μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ταξιδιωτών που πρέπει να αφήσουν το αυτοκίνητό τους, ειδικά μετά τις τελευταίες βελτιώσεις. Τα πρώτα 20 λεπτά είναι δωρεάν.

Εστιατόρια και καταστήματα

Αν χρειάζεστε μια έξτρα δόση ενέργειας ενώ περιμένετε στο αεροδρόμιο, υπάρχουν αρκετές καφετέριες που σερβίρουν καφέ, μπύρες και ελαφριά γεύματα, όπως κρουασάν, κομμάτια πίτσας, σάντουιτς.

Υπάρχει ένα κατάστημα αφορολόγητων ειδών για τις αγορές της τελευταίας στιγμής και ένα κατάστημα με τοπικές και διεθνείς εφημερίδες, τσιγάρα και καπνό.

Άλλες υπηρεσίες στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας δεν έχει χώρο φύλαξης αποσκευών. Υπάρχει γραφείο πληροφοριών που λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ τα γραφεία των εταιρειών λειτουργούν μόνο πριν και μετά τις προγραμματισμένες πτήσεις. Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας δεν έχει χώρο επισήμων ή για επαγγελματικές συναντήσεις.

Υπάρχουν υπηρεσίες για άτομα με ειδικές ανάγκες , ΑΤΜ και τράπεζα, καθώς και ένα μικρό ταχυδρομείο.

Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας στο χάρτη

Corfu Airport Car Hire