Ο καιρός στην Κέρκυρα

Ο καιρός στην Κέρκυρα είναι κλασικός Μεσογειακός, με ελαφρές παραλλαγές, λόγω της ιδιαιτερότητας της θέσης της. H Κέρκυρα βρίσκεται στο βόρειο Ιόνιο, στα σύνορα με την Αδριατική Θάλασσα, πολύ κοντά στην ξηρά (Ηπειρος).

Το βόρειο Ιόνιο είναι γενικά διαφορετικό από τον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο και το κλίμα του παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες. Παρά το γεγονός ότι τα Επτάνησα γενικώς δεν είναι τα κλασικά και συνηθισμένα νησιά που βλέπει κανείς στο Αιγαίο, εντούτοις έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά με αυτά όπως η πολλή ηλιοφάνεια και ο ανέφελος καιρός ακόμα και το χειμώνα. Τα μελτέμια όμως είναι εντελώς άγνωστα.

Ο καιρός στην Κέρκυρα το καλοκαίρι

Ο καιρός στην Κέρκυρα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι εξαιρετικός. Η θερμοκρασία κατά τον Ιούλιο και Αύγουστο δεν υπερβαίνει τους 34 βαθμούς και τα απογεύματα φυσά ένα ελαφρύ αεράκι, ο μαΐστρος – ΒΔ άνεμος, που δεν υπερβαίνει τα 3-4 Μποφώρ. Τα βράδια και τα πρωινά συνήθως επικρατεί σχετική άπνοια.

η θαλασσα το καλοκαιρι στην κερκυρα ειναι ηρεμη

Η Κέρκυρα γενικά φημίζεται για τον πολύ γλυκό και ήπιο καιρό και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για ιστιοπλόους και ιδιοκτήτες σκαφών, ειδικά εκείνους που δεν έχουν πολλή μεγάλη εμπειρία και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον απρόβλεπτο καιρό του Αιγαίου. Οι ντόπιοι αποκαλούν τη θάλασσα της Κέρκυρας «άγια» γιατί είναι πολύ φιλική, αλλά τα νερά της Κέρκυρας φημίζονται για την σχετικά χαμηλή τους θερμοκρασία, ειδικά προς την Κασσιώπη και τον Άγιο Γιώργη των Πάγων.

Ο καιρός στην Κέρκυρα το φθινόπωρο

Το φθινόπωρο, ο καιρός στην Κέρκυρα αλλάζει. Η πλούσια βλάστηση του νησιού δικαιολογείται από τις πολλές και έντονες βροχοπτώσεις, που ξεκινούν σταδιακά από τα τέλη Σεπτέμβρη. Οι θερμοκρασίες δεν είναι χαμηλές, και κυμαίνονται γύρω στους 25 βαθμούς το Σεπτέμβρη και 22-18 τον Οκτώβρη και Νοέμβριο.

Η υγρασία είναι χαρακτηριστικό του καιρού στην Κέρκυρα από τον Οκτώβρη και μετά και οι ντόπιοι παίρνουν ειδικά μέτρα για να την αντιμετωπίσουν στα σπίτια τους, αφού είναι εξαιρετικά έντονη και καταστροφική. Από το Νοέμβρη και μετά η Κέρκυρα προετοιμάζεται για το χειμώνα που είναι επίσης πολύ υγρός και βροχερός.

Ο καιρός στην Κέρκυρα το χειμώνα

Στους χειμωνιάτικους μήνες ο καιρός της Κέρκυρας είναι ήπιος και υγρός. Χαρακτηριστικά του είναι οι βροχοπτώσεις, οι οποίες είναι πολλές αλλά γενικά όχι έντονες, και οι νότιοι άνεμοι, οι οποίοι ξεπερνούν τα 8 Μποφώρ. Κατά τους ντόπιους, ο καιρός στην Κέρκυρα είναι ιδανικός για καλλιέργειες ακόμα και το χειμώνα, γιατί οι θερμοκρασίες δεν πέφτουν κάτω από τους 10 βαθμούς κατά μέσο όρο. Ωστόσο, ο χειμώνας μπορεί να επιφυλάσσει εκπλήξεις, όπως το 2019 που χιόνισε μέσα στην πόλη της Κέρκυρας μετά από 13 χρόνια.

χιονι στην κερκυρα το χειμωνα του 2019

Το νησί, παρά τους θυελλώδεις ανέμους που μπορεί να κρατήσουν για 5 ή 7 μέρες, σπάνια μένει αποκλεισμένο, λόγω της κοντινής του απόστασης με τις ηπειρωτικές ακτές. Πολλές φορές ωστόσο επικρατεί ομίχλη στην περιοχή, με αποτέλεσμα τις συχνές ακυρώσεις ή καθυστερήσεις των πτήσεων από το αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας.

Ο καιρός στην Κέρκυρα την άνοιξη

Την άνοιξη ο καιρός στην Κέρκυρα είναι γλυκός και ευχάριστα ζεστός, με θερμοκρασίες που ξεκινούν από τους 18 και φτάνουν ως τους 24-25 στα τέλη Μαΐου. Καθώς η Κέρκυρα είναι καταπράσινο νησί, οι ανθισμένοι κήποι, οι πλατείες και τα αγριολούλουδα στους δρόμους συνθέτουν ένα μάλλον ειδυλλιακό τοπίο.

Τους ανοιξιάτικους μήνες πάντα επικρατεί ένα ελαφρύ αεράκι που κάνει πολλή ευχάριστη την ατμόσφαιρα. Οι πιο θαρραλέοι ιστιοπλόοι εμφανίζονται στα νερά του Ιονίου τους ανοιξιάτικους μήνες, εκμεταλλευόμενοι τους νοτιοδυτικούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και οι οποίοι αναπτύσσονται σιγά σιγά, δίνοντας τους τη δυνατότητα να δέσουν σε μαρίνες και λιμάνια έγκαιρα.

Corfu Airport Car Hire