english   greek car

05. Η Μαρίνα στα Γουβιά

Η Κέρκυρα είναι νησί που φημίζεται για τις μαρίνες της και τα απάνεμα λιμανάκια της. Η μορφολογία του νησιού βοηθά ιδιαίτερα στην ιστιοπλοία και τις διακοπές με σκάφη αναψυχής.

Πληροφορίες για τη Μαρίνα στα Γουβιά

μαρινα γουβιαΗ Μαρίνα στα Γουβιά της Κέρκυρας είναι μια από τις καλύτερες μαρίνες της Ελλάδας. Βρίσκεται 7χλμ έξω από την πόλη της Κέρκυρας, μπροστά από το χωριό Κοντοκάλι και 6χλμ μακριά από το αεροδρόμιο του νησιού.

Τα Γουβιά θεωρούνται εξαιρετικός χώρος για μικρά και μεγάλα σκάφη, γιατί είναι αρκετά απάνεμο και ασφαλές. Οι ντόπιοι θεωρούν την περιοχή των Γουβιών το φυσικό σύνδεσμο μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας, ή πολύ απλά της Μεσογείου και της Αδριατικής Θάλασσας.

Προσεγγίζοντας δια θαλάσσης τη μαρίνα διακρίνει κανείς στα βόρεια το ακρωτήρι Κομμένο και δυο μεγάλα και υπερπολυτελή ξενοδοχεία. Ο δίαυλος προς τη μαρίνα έχει βάθος 7μ ενώ στη λιμενολεκάνη είναι 3-5μ. Κατά την είσοδο στη μαρίνα οι σκίππερ θα πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς υπάρχουν αβαθή εκατέρωθεν. Τα σκάφη μπορούν να πρυμοδετήσουν ή να αγκυροβολήσουν πλευρικά στις προβλήτες.

σκαφη στη μαρινα γουβιαΤα Γουβιά λειτουργούν ως αγκυροβόλιο από την εποχή των Ενετών, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που κατασκεύασαν ναύσταθμο και ναυπηγείο στην περιοχή.

Τα ιστιοπλοϊκά και μηχανοκίνητα σκάφη δένουν στη μαρίνα, η οποία είναι πολύ καλά οργανωμένη και μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό σκαφών ταυτόχρονα.

Η μαρίνα στα Γουβιά διαθέτει χώρους για 960 σκάφη στις προβλήτες, και 550 θέσεις για σκάφη στη στεριά. Τα σκάφη που μπορούν να αγκυροβολήσουν στην Κέρκυρα είναι ως 80μ, με μέγιστο επιτρεπόμενο πλάτος 6,5μ και μέγιστο βύθισμα 4.5μ. Το αγκυροβόλιο μπορεί να διαρκέσει από μια ημέρα ως και 20 χρόνια.

Ολες οι εταιρείες chartering στην Ελλάδα διαθέτουν βάσεις στην μαρίνα των Γουβιών, στην οποία βρίσκονται και ξένες εταιρείες yachting.

Η μαρίνα διαθέτει μεγάλες κτηριακές εγκαταστάσεις – στα 3,500τμ. των εγκαταστάσεων στεγάζονται τα καταστήματα και εμπορικά μαγαζιά για τους ιστιοπλόους, τα γραφεία των εταιρειών ενοικίασης, εστιατόρια και μπαρ, αναψυκτήρια, σουπερ μάρκετ, πλυντήρια, ντους και WC για όσους μένουν στα σκάφη τους, καθώς και καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.

Η μαρίνα επίσης φιλοξενεί αθλητικές εγκαταστάσεις, όμιλος τένις, γήπεδο γκολφ, πισίνα, παιδική χαρά, αλλά και μεγάλο γήπεδο κρίκετ και Croquet.

Η περιοχή γύρω και μέσα στη μαρίνα είναι καταπράσινη και τα κτίρια χτισμένα με βάση την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Κέρκυρας.

Υπηρεσίες που προσφέρονται στη Μαρίνα των Γουβιών

μαρινα γουβια φωτογραφιαΗ μαρίνα στα Γουβιά προσφέρει πλήρεις υπηρεσίες σε ιστιοπλοϊκά και μηχανοκίνητα σκάφη. Υπηρεσίες συντήρησης, υδροβολής, εργασίες και επισκευές στα ύφαλα, καθώς και ξυλουργικές ή ηλεκτρολογικές υπηρεσίες προσφέρονται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Επίσης υπάρχουν δύτες για τον καθαρισμό αλλά και την επιθεώρηση των υφάλων και υποβρύχιες κατασκευές. Σε όλες τις προβλήτες, χτιστές και πλωτές υπάρχει παροχή νερού και ρεύματος.

Η μαρίνα είναι ανοιχτή 24 ώρες και φυλάσσεται εξαιρετικά. υδροπλανα κερκυραΛίγο έξω από τη μαρίνα υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για όσους δεν θέλουν να μείνουν στα σκάφη, ή επιθυμούν μια μικρή αλλαγή περιβάλλοντος.

Υδροπλάνα στη Μαρίνα των Γουβιών

Μέσα στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας φιλοξενούνται και οι εγκαταστάσεις της AirSea Lines , των υδροπλάνων της Κέρκυρας που πετούν προς τους Παξούς, την Ηγουμενίτσα και άλλα νησιά του Ιονίου. Τα υδροπλάνα κάνουν και περιηγητικές υπερπτήσεις στο νησί της Κέρκυρας για τους επισκέπτες και τουρίστες που θέλουν να δουν το νησί και τις ομορφιές του από ψηλά.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση