Ο Κάβος στην Κέρκυρα

Ο Κάβος είναι ένα από τα πιο τουριστικά σημεία στην Κέρκυρα. Ο Κάβος βρίσκεται στη Λευκίμμη, στο νότιο τμήμα της Κέρκυρας, σε απόσταση περίπου 45χλμ από την πόλη.

Ο Κάβος έχει γνωρίσει πολύ μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία είκοσι χρόνια και είναι ο κύριος προορισμός για νέους Βρετανούς και Σκανδιναβούς ηλικίας από 18-32. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η θάλασσα, οι οργανωμένες παραλίες, η πολύ έντονη ως και φρενήρης νυχτερινή ζωή και τα πολύ φτηνά ποτά.

ξενοδοχείο στην περιοχή Κάβος στην Κέρκυρα

Ο Κάβος φημίζεται επίσης για την πολύ φτηνή και οικονομική διαμονή, καθώς υπάρχουν περίπου 15.000κλίνες, τόσο σε φτηνά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα ή στούντιο αλλά και σε κάπως ακριβότερα ξενοδοχεία. Υπολογίζεται ότι στην περιοχή λειτουργούν και μερικές χιλιάδες μη δηλωμένες κλίνες, ωστόσο λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής είναι μάλλον δύσκολο να ελεγχθούν.

Οι νέοι που θέλουν να επισκεφτούν τον Κάβο συνήθως επιλέγουν να μείνουν μέσα στον οικισμό, κοντά στο κέντρο της διασκέδασης. Έτσι κι αλλιώς λίγο ανησυχούν για τη φασαρία το βράδυ, αφού στον Κάβο κανείς δεν κοιμάται πριν τις 6-7 το πρωί. Ο Κάβος, που θεωρείται το αντίστοιχο των Μαλίων της Κρήτης, δεν θεωρείται καλή επιλογή για οικογένειες καθώς μερικές φορές τα έκτροπα στην περιοχή είναι πολλά.

Νυχτερινή ζωή στον Κάβο

Καθώς το κύριο χαρακτηριστικό στον Κάβο είναι η νυχτερινή ζωή, δεν θα μπορούσαμε παρά να αναφερθούμε σε αυτήν. Το πάρτι στον Κάβο ξεκινά νωρίς το απόγευμα, όταν ξυπνούν δηλαδή οι τουρίστες. Συνήθως ο χορός και η μπυροποσία ξεκινούν από τις παραλίες και αργότερα η διασκέδαση μεταφέρεται στο εσωτερικό του οικισμού, σε δρόμους και μπαρ. Το βράδυ είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την είσοδο ή έξοδο των μπαρ και κλαμπ, αφού η μουσική παίζει στη διαπασών και τα κλαμπ και οι δρόμοι γίνονται ένα.

Παρόλα αυτά στις παραλίες το βράδυ τα πράγματα είναι σχετικά πιο ήρεμα, καθώς τα κλαμπ παίζουν Lounge και chill out μουσική και μάλλον απευθύνονται στους πιο ρομαντικούς που παραμένουν στην παραλία μέχρι την αυγή, οπότε και πάνε για ύπνο.

Η παραλία στον Κάβο

Ο Κάβος διαθέτει μια όμορφη και μεγάλη παραλία με μήκος 1,5 χιλιόμετρο. Η παραλία είναι αμμώδης με ρηχά αλλά λίγο κρύα νερά.

παραλια στην περιοχη καβος στην κερκυρα

Η παραλία του Κάβου είναι απόλυτα οργανωμένη με μπαρ, εστιατόρια, ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά και πολλές δυνατότητες για θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες – οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε ότι ενδιαφέρει τους νέους που συχνάζουν εκεί. Δίπλα από την παραλία υπάρχουν και πολλά κλαμπ με πισίνες, και όμορφα pool bar τα οποία επίσης συγκεντρώνουν πάρα πολύ κόσμο.

Δραστηριότητες στον Κάβο

Ο Κάβος εκτός από την κατανάλωση αλκοόλ και το χορό προσφέρει και άλλες δραστηριότητες στους παραθεριστές. Υπάρχουν γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις, βόλευ, karts, bungee jumping, και λούνα παρκ.

Για εκείνους που θέλουν να ξεφύγουν λίγο από τον Κάβο, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ο Ασπρόκαβος, μια περιοχή στο νοτιότερο άκρο της Κέρκυρας που προσφέρει μοναδική θέα στο Αιγαίο και φιλοξενεί και το κέντρο ιππασίας της Λευκίμμης.

Corfu Airport Car Hire