Πλατεία Σπιανάδα στην Κέρκυρα

Η Σπιανάδα είναι η μεγαλύτερη πλατεία στην Κέρκυρα αλλά και σε όλόκληρα τα Βαλκάνια , μια πλατεία εντυπωσιακή όσο και ιστορική.

esplanade

Το 1576 οι κάτοικοι άρχισαν να γκρεμίζουν κτήρια που βρίσκονταν περιμετρικά του Φρουρίου για να αυξήσουν την ορατότητά τους, αλλά και την αμυντική τους δυνατότητα. Υπολογίζεται ότι περίπου 2,500 σπίτια γκρεμίστηκαν μέσα σε 2,5 χρόνια. Η περιοχή δεντροφυτεύτηκε από τους Γάλλους αργότερα, δημιουργώντας την ιστορική πλέον Σπιανάδα στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας. Ο περίπατος στη Σπιανάδα είναι απολαυστικός και απαραίτητος, καθώς η θέα προς τη θάλασσα είναι υπέροχη.

Περπατώντας στην πλατεία βλέπει κανείς και την Ιωνικού Ρυθμού Στέρνα που χτίστηκε προς τιμήν του Sir Thomas Maitland, Άγγλου Αρμοστή., ενώ μπορεί να αγοράσει και φραγκόσυκα από τους διάφορους πλανόδιους που βρίσκονται στην πλατεία. Στην πλατεία συνήθως θα ακούσετε κάποιο γκρουπάκι ή τη φιλαρμονική της πόλης να παίζει κλασική μουσική ή jazz.

στην πλατεια σπιαναδα στην κερκυρα
Ιωνικού Ρυθμού Στέρνα προς τιμήν του Sir Thomas Maitland

Στη Σπιανάδα τελείται και η Αναστάσιμη ακολουθία το Μ. Σάββατο. Το Μεγάλο Σάββατο στις 11 το πρωί, το έθιμο των Μποτήδων αναβιώνει στην πόλη της Κέρκυρας. Οι κάτοικοι πετούν τα περίφημα πήλινα κανάτια από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους, ξορκίζοντας τα κακά πνεύματα.

Η καλύτερη θέση να απολαύσει κανείς το θέαμα είναι από το πεντοφάναρο στην Σπιανάδα, από όπου η θέα στα μπαλκόνια είναι πανοραμική.

Corfu Airport Car Hire